onsdag 30. mai 2012

32 uker

32 UKER
Tirdag 29. mai 2012



Vekta i dag 29.05.12: 72,1 kg (startet på 60 kg sånn ca.)

Merker at det begynne å bli tungt om dagen, med hovne føtter og hender. Nesa har blitt stor og bred også..hihi
Merker at jeg ser litt annerledes ut i ansiktet nå.
Ellers har jeg endelig fått begynt å gå tur med hunden vår hver dag igjen, ca. en halvtime til en times tur på morran, utrolig deilig! Går jo ikke så fort, men merker at jeg har blitt sterkere i ryggen og bedre form av det på en uke bare :) Skal fortsette med det så lenge det går :) Om det bare blir et kvarter, er det jo bedre enn ingenting :)


Dette skriver babyverden.no om det å være gravid fra 32 uker og 6 dager av frem.
 


Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cm


Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.


OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.

TIL MOR
 Hva forteller drømmene deg?
Det er spennende med drømmer. De er viktige, og hjelper oss med å håndtere livet vårt. Husker du det du drømmer? Det kan være en god hjelp å forsøke å gripe fatt i det med en gang du våkner. Kanskje bare ligge litt i sengen de første minuttene etter at du har våknet, og forsøke å hente drømmene tilbake. Bruke tiden mens følelsen ennå er i kroppen. Er du spesielt interessert kan det være en idé å skrive en drømmedagbok. Hvordan drømmene dine skal tydes er det bare du som vet. De kan være viktige budskap for deg. Vær derfor litt nysgjerrig på dem. Ikke slipp de drømmene som du ikke forstår med det samme. Kanskje kan de bli nyttige, som din egen ubrukte kilde.

Menn drømmer selvfølgelig også – både om svangerskap og fødsel. Har du spurt eller snakket med partneren din om hans drømmeverden? Her har dere muligheter til å få ta del i hverandres følelsesliv på en spennende måte!

Visste du at barnet også drømmer? Alt fra 24 uke kan det måles REM-bevegelser som er tegn på drømmesøvn. Tenk at det lille barnet ligger der inne i sin verden og drømmer. Om hva, tror du? Ja det kan vi bare drømme om! Men du kan være med på å gjøre drømmene gode. Sørg for at livet i din livmorhule kjennes trygt og godt.

TIL FAR
Papparollen?
Det finnes gøyale pappaer, stressede pappaer, kjedelige pappaer, energiske pappaer, tilbakelente pappaer og strenge pappaer. Ingen pappa er lik.

Prosessen med å finne pappaen i deg bør begynne før barnet er på plass. Når barnet kommer, får du annet å tenke på, og da må slike nyttige refleksjoner ofte vike. Snakk åpent med mor om roller. Kanskje hun har en klar forventning til deg som far.

Historien har lett for å gjenta seg. Fedre har en tendens til å ta etter egne fedre. De fleste sitter igjen med gode minner fra barndommen. Det du irriterte deg over som tenåring, er sikkert enkelt å forstå nå som du har blitt voksen. Imidlertid er det lov å være kritisk til din egen far og hvordan han utøvde sin farsrolle. Var han for mye på jobben? Kunne han vært mer tålmodig?

Kanskje har du aldri hatt noen pappa? For deg er det ikke lett å vite hva en god pappa er. Savnet har kanskje gitt deg et tydelig bilde av den perfekte pappaen. Sjansen for at du selv blir en god pappa, er heldigvis stor.

Det er umulig å planlegge farsrollen i detalj. Du kjenner ikke barnet, og du vet heller ikke hvordan du vil takle oppgaven. Refleksjonene du gjorde deg under svangerskapet, kan være gode å ha når papparollen før eller siden blir satt på prøve. Eplet behøver ikke falle kloss inntil stammen. Det er du som bestemmer hva slags pappa du skal være!

1 kommentar:

  1. Oioi, begynner å bli størrelse på den nå!
    *føler meg sprekkeferdig* heldigvis bare ei uke til 6. ;)
    Storfornøyd med at babyteppet er ferdig (lærte å hekle bestemorruter i februar), har sydd hjemreisesett + ett sett tilfeldig hun er litt større (str50&56), og fått vaska masse babytøy etter brødrene, ikke sååå mye 'jentefarger', men er ikke opptatt av at barna skal tenke jente-/guttefarger, vanskeligere etter eldstegutten begynte i bhg, men går enda!

    Good luck framover, nyyyyt det! Man kommer til å savne den store magen som egentlig bare er iveien, ikke klare å gå 'normalt' og ikke minst sparkene! Også må du nyte den første tida etter fødselen, plutselig sitter du der med en tenåring ;P

    SvarSlett