tirsdag 3. juli 2012

UKE 37

Da var jeg i uke 37 alt! Tiden flyr så fort :)
23 dager igjen til termin

♥  Magen 37 uker ♥



I går startet jeg på bringebærblad kapsler! De smaker IKKE godt, men svelger de fort!
"Bringebærblad som fødselsforberedende urtemedisin
Bladene på bringebærplanten har i århundrer vært brukt som urtemedisin ved graviditet, fødsel og amming. Det er en utbredt oppfatning om at inntakt av bringebærblad blant annet kan lette symptomer ved morgenkvalme, gi en avslappende virkning på glatt muskulatur i livmoren, motvirke krampe og være til hjelp slik at fødselen forløper enklere. Bringebærblad er også brukt som hjelp til økt fruktbarhet, gi økt melkeproduksjon, stoppe blødning etter fødselen, behandle diare, regulering av menstruasjonssyklusen og dempe tunge perioder,
 
Bringebærblad brukes i dag av mange kvinner i løpet av graviditetstiden i den tro at de skal kunne forkorte fødselen og gjøre den enklere. På grunn av mangel på forskning om denne urten, spesielt i forhold til graviditet og fødsel, ble det gjennomført en double blind, randomisert placebokontrollert studie. (Simpson M, Parsons M, Greenwood J, Wade K., 2001) Utvalget bestod at 192 førstegangsfødende kvinner. Formålet med studien var å undersøke effekten og sikkerheten av inntak av bringebærbladtabletter (2*1,2 gram pr dag), fra 32 uker etter befruktning frem til fødsel. Resultatene viste at bringebærblad, inntatt i tablettform, ikke medførte noen skadelige virkninger på mor eller baby. Det viste seg at bringebærblad ikke forkorter det første stadiet av fødselen. De var imidlertid en signifikant forkorting av det andre fødsel stadiet på gjennomsnittlig 9,59 minutter. Resultatene viste også at gruppen som hadde inntatt bringebærblad hadde en lavere prosentandel av fødslene der en måtte ta i bruk tang. Henholdsvis 19,3 % for forsøksgruppen vs. 30,4 % for kontrollgruppen.
En annen studie kommer frem med tilsvarende resultater. (Parsons M, Simpson M, Ponton T., 1999) Forsøkspersonene bestod av 108 mødre; hvorav 57 hadde brukt bringebærbladprodukter, og 51 stk i kontrollgruppen, som ikke hadde inntatt bringebærblad. Funnene antyder at bringebærblad kan brukes av kvinner i løpet av graviditeten i den hensikt å forkorte fødselen. En konkluderer også med at det ikke medfører noen bivirkninger verken for kvinnene eller babyene. Funnene antyder også at inntak av bringebærblad kan redusere sannsynligheten for fremskyndet eller forsinket fødsel. Det uventede funn i denne studien var at det ved fødsler der kvinnene hadde brukt bringebærblad, var mindre sjanse for klipping, keisersnitt, vakuum eller tangforløsning enn fødsler i kontrollgruppen."



 Ellers har jeg begynt å få mer vann i kroppen og slik ser beina mine ut nå!


Eller er jeg i fin form, sover lite om natta bare, men prøver å få meg en lur på dagtid :)
Skal til jm på torsdag, og gleder meg til det, blir spennende å se om det er noe fremgang, eller tegn på modning :)

Begynner å bli virkelig klar nå, og ganske lei av å gå gravid. Men det er så kort tid igjen, så det er jo bare å holde ut. Gleder meg til å få lille shnuppa i armene :)


Dette skriver Gravidorakelet om "Svangerskapsuke 37

mor  
Det er ikke mange dager til barnet hviler i armene dine og ikke i magen.
Men disse dagene kan vel knapt kalles sjarmør-etappen ...
Det er lov å være lei !


Du er sikkert lei av å være gravid, men nyt de siste dagene med barnespark i magen. Mange oppdager at de savner sparkene når babyen endelig er født. Det går sikkert ikke mange minutter uten at tankene dine dreier innom fødselen. Noen er spente og nervøse for at dagene skal bli lange og ventetiden enda lengre. De fleste ser nå frem til å avslutte svangerskapet.

 
For tidlig vannavgang
For tidlig vannavgang er når fostervannet går uten at det er andre tegn til at fødselen har startet. 6-12% av alle fødende er uten rier i inntil en time etter at fostervannet har gått.
Dersom fostervannet går, og det ikke fører til fødsel, må du innlegges sykehus på grunn av høy infeksjonsfare.

Fødselen

Det skilles mellom tre stadier av fødselen:

Åpningsfasen
 Livmoren begynner å trekke seg sammen og presser det ufødte barnet mot fødselsåpningen (livmorhalsen). Muskelsammentrekningene -riene - fører til at livmorhalsen begynner å åpne seg.
Utdrivningsfasen
Livmorhalsen er nå helt åpen og klar for at barnet kan passere gjennom. Pressrier presser barnet ned gjennom morens bekken og ut gjennom skjedeåpningen.
Etterbyrdsfasen
 Livmoren kvitter seg med morkaken, og fødselen er da over.

Sammentrekningene i livmoren under fødselen starter hovedsakelig på toppen av livmoren og sprer seg så nedover livmoren. Også intensiteten av sammentrekningene er sterkest på toppen og avtar nedover i livmoren. Sammentrekningene har dermed den effekten at de tvinger fosteret nedover mot livmorhalsen.

Ettersom fødselen skrider fremover, øker riene i hyppighet og intensitet, og det blir bare korte pauser mellom riene. Det er gunstig at det er pauser mellom riene, fordi riene klemmer sammen blodårene som forsyner morkaken med oksygen og næring. Hadde riene vært konstante, ville fosteret fått alvorlig oksygenmangel (hypoksi).

I omtrent 95% av tilfellene er det hodet som kommer først. Hodet virker som en plog som åpner fødselskanalen for fosteret. Det er også en fordel at hodet er den største delen av fosteret. Når det er plass nok til hodet, så er det plass nok også for resten av fosteret gjennom fødselskanalen.

Det første og viktigste hinderet for utdrivning av fosteret, er livmorhalsen. Mot slutten av svangerskapet blir denne delen av livmoren myk og bløt og lar seg strekke ut under fødselen. Under åpningsfasen utvides livmorhalsen stadig mer inntil den er så vid som svarende til fosterhodet. Denne fasen varer vanligvis 8 til 24 timer ved første fødsel, mens den ved senere fødsler kan vare bare minutter.

Når det er full åpning av livmorhalsen, sprekker vanligvis fosterhinnene og fostervannet tømmer seg plutselig gjennom skjeden. Deretter beveger fosterhodet seg raskt ned i fødselskanalen og ved gode skyv ovenfra vrir fosteret seg ut gjennom fødselskanalen inntil fødselen er fullført. Denne utdrivningsfasen kan vare så kort som 1 minutt hos kvinner som har født før, til 30 minutter eller mer hos førstegangsfødende. 
 




FOSTER
Babyen er fullbåren og dermed klar for fødselen.
Lengden er 46 cm
Vekten ca. 3ooo g
Fosteret ser nå ut som nyfødte skal

Alle vitale organer er modne, og etter fødselen vil barnet være i stand til å kunne puste av seg selv. En studie viser at mødre som føder spontant på dette tidspunktet, ikke opplever flere komplikasjoner enn de som føder omkring uke 40. Planlagte keisersnitt som gjennomføres en uke eller to før termin, gir derimot litt større sjanse for komplikasjoner.
Det er nå forsent å bli for tidlig født ...



Veksthastigheten til fosteret avtar nå, men vekten fortsetter å skyte i været. Fosteret legger på seg inntil 30 gram om dagen, hvorav mesteparten er hvitt fett. Det gjør det nyfødte barnet rundere og fyldigere. Dersom du venter en gutt, skal testiklene hans ha seget ned i pungen nå. Hvis du får en jente, skal kjønnsleppene være fullstendig utviklet. Når barnet opplever at det er for trangt i livmoren, produserer det hormoner som setter igang fødselen.

Over 80% blir født innen to uker før eller to uker etter termindato. For tidlig (prematur) fødsel defineres som fødsel før 37 fullgåtte svangerskapsuker, altså 37 uker og 0 dager. Barnet blir derfor ikke lenger regnet som for tidlig født dersom det blir født nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar